miércoles, octubre 11, 2006

SEGON MANIFESTAquest és un col·lectiu de suport a José Montilla. Volem que Montilla sigui el proper President de la Generalitat de Catalunya i ens esforçarem perquè sigui així. No aspirem a cap càrrec, i perquè no hi hagi cap mena de dubte, ens dissoldrem el dia de la jornada de reflexió electoral.
L’únic objectiu de la nostra modesta aportació és aconseguir que Catalunya s'obri de bat a bat al món de la globalització i fer realitat el somni d’una societat cada vegada més justa i solidària, especialment en els àmbits social i cultural.
Perquè això sigui possible el President de tots els catalans i les catalanes ha de ser José Montilla. El nacionalisme és incapaç de governar una Catalunya dinàmica i oberta a les grans transformacions en curs. El nostre candidat porta anys plantejant aquestes qüestions; les seves recents declaracions així ho confirmen: primer és el progrés social de Catalunya i el de les persones que hi viuen i hi treballen.
José Montilla té, d'altra banda, una singularitat: el seu origen. Cordovès de naixement, va emigrar amb la seva família a Catalunya, com tantes altres, per cercar noves oportunitats. Des de Cornellà de Llobregat, ciutat on es va instal·lar, i al costat de la gent, nascuda aquí o vinguda de fora, Montilla va adoptar el compromís personal de treballar per la reconstrucció de Catalunya.
És la mateixa relació intima que es reprodueix des de fa molt de temps a Catalunya: de Ferrer i Guàrdia amb Anselmo Lorenzo, de Joan Peiró amb Angel Pestaña, d'Andreu Nin amb Maurín, de Tete Montoliu amb Maite Martín, de Joan Manuel Serrat amb Estopa, del Gato Pérez amb Peret... És a dir, des de l'univers del treball i l'ànima de la cultura.
Per això, la nostra opció és afavorir, des de la nostra modesta aportació, una nova renaixença. Les condicions, aflorades i submergides, són aquí: en els centres de treball i d’estudi, en les barriades i en els pobles, però sobretot en les persones: en les dones, en els homes, en els joves i en els grans; hi són en els que van néixer en aquestes terres, en els que van arribar fa temps i en els que arriben a diari procedents d'altres països, amb altres costums i altres vestimentes; hi són en les grans ciutats i també a la Catalunya interior i de muntanya.
En tota aquesta diversitat de situacions es troba la “Catalunya de les persones”, referida per José Montilla, que tot just comença a escriure el seu relat postnacionalista.En aquest col·lectiu, de nom “President Montilla”, hi poden haver moltes persones. Només has d'apuntar-te i prendre un modest compromís cívic donant suport perquè José Montilla sigui el proper President de la Generalitat. Per a alguns potser sigui la sortida d'una vella història; per altres la fascinació de la primera militància. En qualsevol cas estem convençuts que aquesta és, sense cap mena de dubte, una noble inversió: la possibilitat d'obrir, tots plegats, un nou horitzó que faci realitat una Catalunya millor.


Les adhessions es poden fer a: president.montilla@catalunya2006.org o
president.montilla@araeslhora.cat a
mb el nom, la profesió i la localitat. Gràcies.

Grup coordinador: Manolo Garrido, Manuel Gómez Acosta, José Luis López Bulla i Carles Navales

________